Mimarlığın eğitimdeki rolünü, yapısal var oluşu üzerinden kuran bir yaklaşımla tasarladıkları Trees in the Mirror pavyonu ile B+P Architects, doğal imgeleri yapının üzerinde çoğaltıyor.

B+P Architects ve Infopolis Design işbirliği ile Tayvan’ın Yeni Taipei şehrindeki bir okul bahçesinde gerçekleştirilen pavyon eğitim, kentsel ortamda mimarinin rolü, büyüme gibi konuları dert edinerek yeni bir perspektif sunmayı amaçlıyor. Doğa ve insan ilişkisini güçlendirmek ve yaratıcı düşünceleri teşvik etmek üzere çevresini ve içine yerleştiği eğitim mekanını mecra olarak kullanıyor.

domus-trees-mirror-12

Proje, okulun bölgedeki topluluk için estetik bir üs haline gelmesini sağlayarak çocukların büyümesi için çeşitlendirilmiş zengin bir çevre kurmayı amaçlıyor. Bütün cephesini kaplayan ayna yüzeyleri, çevrenin gözlenmesi ve çocukların kendileri ve çevreleri hakkında farkındalıklarının artması için alan açıyor. Aynalar aynı zamanda mimarinin yeşilliklerin yansıması arasında kaybolmasını da sağlıyor.

cvscvs

Fotoğraflar: © B+P Architects