Studio Vertebra’nın iç mekan, peyzaj ve cephe tasarımını gerçekleştirdiği Borsa İstanbul projesi, mevcut yapının izleri üzerine yeniden kurgulandı. Yapı günümüz teknolojileriyle ofis yapısı olarak güncellendi.

Maslak’ta yaklaşık 88.000 metrekarelik bir alana yerleşen Borsa İstanbul’un sosyal tesisi, 5.200 metrekare açık ofis, yönetim ve yemekhane alanlarını içerecek şekilde yeniden tasarlandı. Studio Vertebra yapının iç mekan projesinin yanı sıra peyzaj ve cephe tasarımını da gerçekleştirmiş.

2

Açık ofis olarak düzenlenen iç mekanda yönetici odaları küp hacimler olarak kurgulanmış. Yapı içindeki sirkülasyon da bu hacimler etrafında şekilleniyor. Mekanın yarı açık tavanı, açık ofiste akustik rahatlığı sağlamaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda yapının eski kimliği de bu sayede okunabiliyor.

Mevcut izlerin korunmasına dair alınan tasarım kararları dış mekanda da devam ettirilmiş. Eski havuzun bulunduğu alanda çalışanlar için yeni sosyal alanlar oluşturulmuş. Yapının açık alanları sergi, kokteyl gibi sosyal organizasyonlara hizmet verecek şekilde yeniden kurgulanmış.

3

Yer: İstinye, İstanbul
Proje yılı: 2013
İnşaat yılı: 2015
İşveren: Borsa İstanbul
İnşaat alanı: 5.200 metrekare
Tasarım ekibi: Efe Kağan Hızar
Mimari proje ekibi: Serkan Borazan, Sevgi Büyükkoçak, Merve Övünç
Statik proje: Volkan Mühendislik
Elektrik projesi: Enmar Mühendislik
Fotoğraflar:  Gürkan Akay