Symantec firmasının yeni Ar-Ge merkezi peyzaj düzenlemesiyle alanı kente bağlayarak atıl kalmış bölgeyi yeniden canlandırıyor. 

SWA mimarlık ofisi, Çin’in Çengdu kentinde yer alan Symantec firmasına ait yeni araştırma ve geliştirme merkezi için bir peyzaj düzenlemesi tasarladı. Binanın yer aldığı çevre kullanılmadığı için atıl kalan bir alanken SWA’nın tasarımı alanı yeniden canlandırıyor. Peyzaj tasarımı, binanın yerleşim planını birleştirip şehirle bağlantı kuran bir yapıya dönüştürüyor.

2

Peyzaj tasarımında bina ile kampüs arasında bir vaha yaratılması, yoğun kentsel bir alan oluşturmaya yardımcı oluyor. Bu bağlamda Çengdu kentinin altyapısal elementleri proje kapsamında dikkate alınmış. Gelen yağmur suyunu sağlıklı bir şekilde hafifleterek alandan tahliye etmek adına bahçeye yerleştirilen geniş su filtreleri, şehirdeki temel altyapısal problem için doğal bir çözüm de sunmuş oluyor.

3

Karışık bir düzenleme düşünülen çatı bahçesi, bina ile SWA ekibinin tasarladığı kampüs alanı arasındaki bağlantıyı sağlıyor ve çalışanlar için işlevsel ve çevresel açıdan daha duyarlı kamusal bir dış mekan bölgesi yaratmış oluyor. Grafiksel olarak güçlü bir yatay düzleme sahip alana ek olarak peyzaj, iyi bir şekilde tasarlanmış çatı bahçe alanlarını, yağmur sularını en iyi şekilde tahliye edecek bahçelerle bir araya getiriyor.

4

Fotoğraflar: Tom Fox