Danimarkalı RIBA ödüllü 3XN mimarlık şirketinin Stockholm, İsveç’teki Vällingby Parkstad’ın girişindeki yeni yapı için öne sürdüğü kazanan projesi çalışma hayatı, konaklama ve dinlence arasında yakın bir bağ kuruyor. Projenin yuvarlak ve yumuşak hatları İsveç’in bilinen çok amaçlı kullanım (ABC) üzerine kurulu tarzını simgeliyor. Binanın kavisli tasarımı bölgeyi kucaklıyor ve canlı yapısıyla balkonlar parkı havaya doğru yükseltirken yapıyı çevresindekilere doğru açıyor.

Tabandaki yoğun şehir yapısı göz hizasında hareketlik sağlıyor ve hayat etkin teraslarda ve balkonlarda devam ediyor. Çevrenin geleneksel, ABC yapısı – fonksiyonel ve açısal – yanındaki yeşil parkla arasına kesin bir sınır çiziyor. Buna ters olarak yeni bina yumuşak bir şekilde yerden yükseliyor. Tasarım, binanın şekli çevresindeki alanlar üzerine düşen gölgeyi de minimal düzeyde tuttuğu için aynı zamanda fonksiyonelliğini koruyor. Binanın yapımına 2011 yılında başlanacak.